iDO by Miniconf

Image

Olaszország egyik piacvezető bébi és gyermekruhagyártó vállalata 1973-ban indult, családi vállalkozásként Toszkánában. A vállalat küldetése, hogy olyan trendi, magas minőségű, kényelmes és biztonságos ruhákat tervezzen és gyártson, amely a partnerekkel együttműködve környezetbarát szempontokat helyez előtérbe. A Miniconf minden beszállítóját kötelezi az etikai kódex betartására, amely elutasítja a kizsákmányolás minden formáját, a gyermekmunkát, valamint előírásokat tartalmaz a munkakörnyezetre, munkabiztonságra és környezetvédelemre.

A gyártott ruhák minősége és biztonsága a legfontosabb a vállalatnak, ezért az anyagokat és kész ruhákat minden lehetséges kockázat szempontjából ellenőrzik, ellenőrzik a vegyszertartalmat és ellenőrzik a megmunkálást. A terméknek meg kell felelni mind az olasz, mind a nemzetközi biztonsági szabványoknak.

Társadalmi felelőségvállalás: A Miniconf több olasz szervezetet támogat, amelyek a gyermekek biztonságáért dolgozik, minden évben támogatja az UNICEF munkáját, a Meyer gyerekkórházat, több örökbefogadással foglalkozó alapítványt és kiemelten támogatja az AIL-t (olasz leukémia, limfóma, myelóma elleni szövetség) , amely több kollekcióban is visszaköszön.

MR FAGUS:

mr fagusA Mr. Fagus embléma képviseli a vállalat elköteleződését a környezetvédelem és a vásárlók felé. 

 A Mr. Fagus emlémával ellátott termékek a következőt jelentik:

  • Biztonságos ruhák: A Miniconf ruhákat úgy tervezték és gyártották, hogy megfeleljenek az olasz és nemzetközi szabványoknak, ezért ellenőrzik a károsanyagokat és a megmunkálást. A ruhák tervezésétől kezdve a legapróbb részletre is a legnagyobb gondossággal figyelnek, mindennek biztonságosnak kell lenni. A díszítéseket, gombokat megfelelően kell felvarrni, hogy ne tudjanak lejönni és ne lehessen lenyelni. Flitterek nem használhatóak 6 hónaposnál fiatalabb gyermekeknél , ezeket varrni kell és nem ragasztani. A díszeknek nem lehetnek éles széle, amelyek karcolnának. Nem használható húzózsinór 7 évesnél fiatalabb gyermeknek tervezett ruha nyakán, fejen., valamit a bokáknál.
  • Minőségi ruházat: Több, mint 40 éve gyártja a Miniconf a gyermekruhákat, a belső minőségbiztosítási részlegnek köszönhetően naponta ellenőrzi a ruhákat és a gyárakat, ahol a termékek készülnek. Káros, vagy mérgező színezőanyagok, vegyszerek nem használhatóak az anyagok festésénél. A nyomatok nem tartalmazhatnak a gyermekek egészségére káros maradványokat pl. nehézfémeket, ftalátokat. A díszítéseket úgy kell felvarrni, hogy ne váljanak le, ellenállóak maradjanak.
  • Tartós ruhák: A ruhák tartóssága függ a minőségüktől és a biztonságosságuktól. A ruhák tartósságába, életciklusába belekalkulálják, hogy hányszor hordhatóak. Minden alkotóelemnek (gomb, cipzár, díszítés) ki kell tartania a ruha élettartama végéig a gyakori mosás és használat ellenére.
  • A Miniconf csatlakozott a „Fur Free” nemzetközi szabványhoz. 2014 óta nem használnak semmilyen állati szőrmét.

Vissza a főoldalra