Steiff

Image

A vállalatot, amely a legrégebbi és leghíresebb plüss játékgyártó a világon, és amely azóta is a Steiff család tulajdonában van, 1880-ban alapította Margarete Steiff. A Steiff az egyetlen prémium játékmárka a világon, amely még mindig a hagyományos anyagokat és a manufakturális gyártási folyamatot alkalmazza, hogy egyedi, különleges, értékes és tartós termékeket hozzon létre gyermekeknek és gyűjtőknek.
Sikere abban rejlik, hogy csakis a legjobb minőségű anyagokat használják, mint az alpaka, moher, gyapjú, kasmír, pamutbársony, műszőrme. Az anyagot a 103 éves Giengen-i gyárban tervezik és gyártják, Németországban. A plüss állatokat egyesével, kézzel készítik. A plüss állatok és ruhák azért olyan tartósak és jó minőségűek, mert rendkívül nagy odafigyeléssel varrták meg őket és nagyon sok teszten mennek át, amíg a vásárlókhoz kerülnek. A Steiff belső minőségbiztosítási előírásai meghaladják az összes nemzetközi sztenderdet és játékbiztonsági előírást, azaz nem tartalmaznak babákra, gyermekekre káros anyagot.

Egy különleges vállalat különleges alapítója:

A kis Margarete Steiff 18 hónapos korában lebénult, majd egész életét tolószékben töltötte (később megépítette az első akadálymentesített gyárat). Szülei tiltakozása és a nagy fájdalmai ellenére 17 éves korában varrónőnek tanult. Két nővére varrodát nyitott, de nem sokkal később a családi szabászatból a testvérei kiszálltak, így azt ő vitte tovább.

1879-ben egy újságban látott elefánt szabásmintából elkészíti az első textil elefántot, amit ő ugyan tűpárnának szánt, de a gyerekek meglátták benne a játékot.

steiff elefant

Margarete unokaöccse, Richard Steiff rajza és tervei alapján 1902-ben elkészült a világ első plüss macija, 55 cm-es magasságban. Azóta a plüssmackó egyetlen gyermekszobából sem hiányozhat.

steiffmaci

A vállalat filozófiája, „A gyermekeknek csak a legjobb elég jó” tükrözi azt a magas minőséget, amit a márka mind a plüss játékokkal, mind a ruhakollekciójával szemben támaszt. A Steiff által gyártott játékoknak és ruháknak a legmagasabb biztonsági, gyártási, anyagminőségi kritériumoknak kell megfelelniük.

steiff pecsetA Steiff minőség jóval a nemzetközi és német minőségi előírások felett van. Ezt a minőséget képviseli a „Steiff Reinheitsgebot” pecsét.

  • Az anyag mentes a szennyezőanyagoktól: a Steiff határértékei magasan a törvényi minimum felett vannak.
  • Biztonságos színek, színezőanyagok: a gyermekek nyugodtan a szájukba vehetik a plüss játékokat.
  • A legkiválóbb minőségű anyagok: A duisburgi Steiff manufaktúrában a legszebb, legfinomabb természetes szálakat szövik például moherből, alpakából, valamint műszőrmét szintetikus szálakból.
  • A legfinomabb plüss minőség: egy Steiff plüssállat bundája mindig különleges, élethű, pihe-puha és tartós.
  • Biztonságos töltelék: a macik és más plüssállatok töltőanyagához csak új és ártalmatlan anyagot használnak.
  • Legjobb varráseldolgozás: a standardizált varrásszélesség és sűrű öltés csak a Steiff plüssökre jellemző, ezért tartanak a Steiff állatok egy életen keresztül.
  • Higiénikus előállítás: különleges figyelmet fordítanak a higiéniára és a tisztasági követelmények betartására. Például fémdetektort használnak a gyártási folyamat során.
  • Független ellenőrzés: Évtizedek óta független intézetek (TÜV, Dekra) ellenőrzik a termékek minőségét, továbbá éves szinten körülbelül 12 ezer ellenőrzést hajt végre a saját minőségellenőrzési osztály. A Steiff minőségirányítási rendszere a DIN EN ISO 9001 alapján tanúsított.
  • Páratlan minőség 1880 óta: a termelés minden szakasza környezetbarát, az előállított termékek kifogástalan minőségűek és hosszú élettartalmúak. Egy Steiff állat végigkíséri az egész gyermekkort, de még felnőttkorban is sok örömet jelent.

spielgutA „spiel gut“-díj:
A német gyermekjátékok munkabizottsága (Arbeitsausschuss Kinderspiel und Spielzeug e. V.) nagyon sok Steiff termékeknek ítélte oda a „spiel gut díjat”. A díjat csak olyan játékok kaphatják meg, amelynek anyaga, gyártása és felhasználása kiváló.


tuvAz ISO 9001

A tanusítványt azok a vállalatok kapják, akik megfelelő minőségirányítási rendszerrel rendelkeznek.


dekraA DEKRA tanusítvány:
Akkor kapja meg egy vállalat, amikor a világszerte elismert tesztek alapján a terméke nem tartalmaz az egészségre káros anyagot, higiénikus az előállítása, illetve megfelel a mechanikus teszteknek.

 


Troldtekt CE Labeling 360x350 jpgA CE jelzés mutatja, hogy a termék megfelel a hatályos európai játékbiztonsági irányelveknek.


okotest logoAz Öko Test egy német nyelvű vásárlói magazin, független teszteléssel. Az összetevők, hatóanyagok, káros anyagok, környezeti hatások vizsgálatakor az Öko-test általában szigorúbban ítéli meg a terméket, mint ahogyan azt a törvények előírják. 

Vissza a főoldalra